ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець Василь Мулеса став головним лемком України

    29 березня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    Головним лемком України став закарпатець.

    У суботу, 8 листопада, у Львові відбувся 6-й з’їзд Всеукраїнського товариства «Лемківщина».

    У його роботі взяли участь 150 делегатів з 14-ти областей Україниа також голова Світової федерації лемківських об’єднань Софія Федина, представники з Польщі, журналісти.

    Головою «Лемківщина» на чотирирічний термін на з’їзді обрано дотеперішнього очільника закарпатського підрозділу товариства, журналіста, літератора Василя Мулесу.

    На з’їзді прийнято резолюцію-звернення до керівництва України, котра містить заклик засудити акцію «Вісла» та визнати лемків-українців депортованими. Пропонується також прийняти закон про депортацію, проект якого вже давно передано до Верховної Ради.

    З’їзд звернувся до громадських і патріотичних організацій України з пропозицією посилити національну єдність українців усіх регіонів України держави заради єдності та міцності Української держави.

    Всеукраїнське Товариство “Лемківщина” створене 10 листопада 2001 року на З’їзді лемків України у м. Львові і зареєстроване 12 липня 2002 року у Міністерстві юстиції України.

    Товариство є всеукраїнською громадською організацією і об’єднує громадян України – лемків (русинів) – етнографічну групу українського народу та інших осіб, які визнають Статут товариства.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору