ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Валерій Лунченко:Тільки шляхом утворення економічно самодостатніх територіальних громад ми зможемо вивести країну з кризи

    29 березня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    Валерій Лунченко

    Сьогодні 10 лютого, народні депутати – представники більшості фракцій виступили зі зверненням до спікера ВРУ Володимира Гройсмана про необхідність включення до порядку денного сесії законопроект № 1159 «Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами». С ьогодні 10 лютого, народні депутати – представники більшості фракцій виступили зі зверненням до спікера ВРУ Володимира Гройсмана про необхідність включення до порядку денного сесії законопроект № 1159 «Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами».

    депутати, ЛунченкоДаний законопроект дуже важливий, адже він передбачає передачу усіх державних земель за межами населених пунктів у комунальну власність. Державі має залишитись лише те, що їй необхідно для здійснення своїх функцій – землі оборони, землі державних підприємств тощо.

    Необхідність прийняття поданого законопроекту чітко передбачено пунктом 1.2 Розділу 9 Коаліційної угоди.

    Коли Коаліційна угода ще розроблялась, вимоги щодо необхідності вирішення цього питання висувались усіма політичними силами. І це не випадково, адже усі вони йшли на вибори під гаслами децентралізації, — зауважив народний депутат від Закарпаття Валерій Лунченко.
    Народні обранці підкреслили, що до законопроекту 1159 долучились автори альтернативних проектів, він майже одноголосно був підтриманий Аграрним комітетом Верховної Ради України, та бракує лише політичного рішення парламенту. Але зараз йде цілеспрямована кампанія з дискредитації законопроекту.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору