ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рішення і висновки Закарпатської ОДА після блокування доріг

    28 березня 2024 четвер
    74 переглядів
    Лунченко дав доручення СБУ відслідковувати ЗМІ

    За результатами поїздок у села, де громади перекривали траси, протестуючи проти мобілізації, а також зустрічі в ОДА, голова Закарпатської обласної адміністрації Валерій Лунченко прийняв наступні рішення.

    -- Скерувати негайно звернення президенту України щодо питань, пов’язаних з мобілізацією.

    -- Взяти зобов’язання призивати тільки тих, хто відповідає всім критеріям мобілізації, тобто пройшов медкомісію, служив раніше, має військову спеціальність, не має більше двох дітей тощо і ДОБРОВІЛЬНО ПОГОДЖУЄТЬСЯ захищати країну в зоні АТО.

    -- Доручити керівництву УМВС області виявити осіб зі східних територій, у тому числі й тих, що приїхали на відпочинок і в очікуванні закону, який би їх зобов’язував служити, провести так би мовити аудит, щоб «вони завтра не погубили паспорта», тобто не скористалися цим прийомом, аби уникнути мобілізації.

    -- Запровадити уже завтра, 30 липня, «гарячу лінію» з питань мобілізації, де будуть і представники силових структур для швидкого реагування на повідомлення про злочини, наприклад, вимагання грошей у тих, хто підлягає мобілізації чи їхніх рідних. Про такі випадки скаржилися на зустрічі в ОДА мешканці угорськомовних сіл краю.

    -- Зобов’язати керівників на місцях, сільських голів проводити роз’яснювальну роботу щодо мобілізації, активно залучати місцеву громаду до вирішення таких питань. Посилено залучати до висвітлення питань мобілізації ЗМІ.

    При цьому Лунченко заявив, що дає також доручення СБУ відслідковувати ЗМІ, які «підігрівають градус напруги, паніку і вживати заходи без жодних зволікань». (Хочеться сподіватися, «полювання на відьом» із цього не почнеться – ред.).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору