ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Будинки, споруджені в Тереблі для потенційних переселенців з Солотвина, пустують

    25 квітня 2024 четвер
    88 переглядів
    У "солотвинський" квартал у Тереблі вселилося тільки 9 сімей

    Ще восени минулого року мали відкрити хвалений Тереблянський житловий квартал, а 133 солотвінських сімей, переселених із небезпеченої техногенної зони рудника, повинні були отримати ключі від нових осель із усіма зручностями.

    - Але це блеф - цитує газета "Фест тячівського правозахисника Василя Дем'яна.

    - В одноповерхових будинках донині віє холодом, пусткою. В необлаштовані оселі люди не бажають переселятися. Насамперед тому, що в кранах вода з різким сірководневим душком непридатна для споживання. До того, як обласні та районні чиновники не поспішають поставити житло на баланс. Узаконити таким чином наболілі проблеми.
    Серйозна проблема в Тереблі і з працевлаштуванням: роботи й заробітків катма. Новий дитсадок не функціонує, у школі навчається всього двійко солотвинських дітлахів.

    Не облаштовані також фізичний, хімічний спеціалізовані навчальні кабінети й класи. Інтерактивна дошка не оснащена і не функціонує. Отож у славнозвісному Тереблянському кварталі нині мешкає всього лише 9 солотвинських сімей. Через незадовільні побутові умови мешканці Солотвина навідріз відмовилися переселятися у Тереблю.

    Відповідає за цю програму у облдержадміністрації керівник департаменту інфраструктури Віктор Лукеча.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    З таким станом справ, у освіті та Дошкільних навчальних закладах, будуть наші закарпатські люди темні, як Солотвинська печера, неошколована бидлота буде жерти палинку, бити еден другого у писок, і радоватися ош ріпа ся уродила нівроку.....