ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Валерій Лунченко з робочим візитом відвідав Угорщину

    28 березня 2024 четвер
    34 переглядів
    Валерій Лунченко під час робочого візиту в м. Ніредьгазу

    У п'ятницю, 25 квітня, в Угорщині відбулася офіційна зустріч голови Закарпатської облдержадміністрації Валерія Лунченка та голови Загальних зборів Саболоч-Сатмар-Берегмедье Оскара Шестака. У зустрічі взяли участь й інші представники влади Угорщини.

    Під час робочого візиту в м. Ніредьгазу Валерій Лунченко зазначив, що такі двосторонні транскордонні зустрічі є надзвичайно важливими для України загалом та Закарпаття, зокрема. Нещодавно в Закарпатській області з візитом перебував держсекретар Угорщини Жолт Неймет, який засвідчив о поглиблення відносин України з Угорщиною та збільшення фінансування програм до 1 млн. доларів для Закарпатської області.
    - Одним з найбільших проектів, які ми плануємо реалізувати, це будівництво та реконструкція доріг у Закарпатській області за рахунок кредитних коштів , що будуть надані угорським Ексімбанком. Я дуже розраховую на підтримку свого колеги пана Оскара Шестака, оскільки він буде одним з тих, хто лобіюватиме підтримку цього проекту . Якщо все складеться, то до кінця року розпочнеться реалізація проекту, а це близько 140 км. дороги, які сполучатимуть угорські кордони та міжнародну трасу Київ – Чоп. Я сподіваюсь, що сьогоднішня наша зустріч є лише стартовим майданчиком і, будучи на посаді голови ОДА, беру на себе зобов’язання виконувати всі наші міжурядові домовленості, - зазначив керівник Закарпаття.
    - На сьогодні є проект будівництва та реконструкції переходів у м. Берегово, та планується відкриття ще трьох прикордонних переходів з Угорщиною,- зауважив Валерій Лунченко. - Переконаний, що керівництво нашої країни, обравши шлях євроінтеграції, його вже не змінить, і за допомогою таких партнерів як Угорщина, Словаччина, Польща, які лобіюють нас в євроінтеграційному напрямку, в найближчі роки отримає результати від реалізації євроінтеграційних процесів.
    Під час зустрічі йшлося й про поставку реверсного газу в Україну, адже Угорщина одна з перших країн, яка реалізовує цей проект. Валерій Лунченко зазначив, що це питання зараз актуальне як ніколи, оскільки на сьогоднішній день ми залишаємось енергозалежними від РФ, а маючи такі можливості поставки газу від Угорщини, Словаччини, Польщі, зможемо скоротити цю залежність на 60 %.
    Представники угорської влади, в свою чергу, зазначили, що й надалі підтримуватимуть проєвропейський вектор, який обрав народ України та нинішнє керівництво держави. Угорщина перша з країн, яка надала можливість малого прикордонного сполучення для громадян, які живуть на прикордонних територіях. Керівництво області підтримує розвиток угорської культури в краї, в Закарпатті вільно функціонують угорські школи, вищі навчальні заклади.
    Що стосується перспективних проектів, то представники сусідньої країни висловили свою цілковиту підтримку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору