ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

СТАН ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСЕЛЕННЯ СОЦІАЛЬНИМИ СОРТАМИ ХЛІБА

    20 квітня 2024 субота
    26 переглядів

    У вівторок, 23 квітня, під головуванням заступника керівника краю Михайла Поповича відбулася нарада стосовно цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів.

    В області діє близько 150 суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються виробництвом хліба та хлібобулочних виробів. Крім того, діє мережа супермаркетів, що здійснюють виробництво та реалізацію хліба у власній торговій мережі. У кожному районі, містах нині працює у середньому по 6 пекарень. Обсяг виробництва хлібобулочних виробів в області у 2012 році становить 8,95 тис. тонн.

    - На сьогодні одним із завдань обласної влади є забезпечення населення соціальними сортами хліба за прийнятними цінами. При цьому потрібно не допустити збитковості хлібопекарських підприємств. Виконання цих завдань потребує скоординованих дій з боку органів влади, хлібопекарських підприємств та торгівельних мереж, - відзначив Михайло Попович.

    З представниками торгівельних мереж досягнуто домовленості щодо виділення окремих торгових площ для реалізації соціального хліба, а саме хліба з борошна вищого, першого ґатунку та житньо-пшеничного.

    У свою чергу, обласна державна адміністрація для здешевлення хліба масових сортів готова запропонувати хлібопекарським підприємствам борошно державного інтервенційного фонду, вартість якого на сьогодні є нижчою за ринкову.

    Роботу щодо забезпечення населення соціальними сортами хліба за прийнятними цінами буде проведено і на рівні райдержадміністрацій.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору