ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті не працюють 12% ліфтів

    28 березня 2024 четвер
    54 переглядів

    З року в рік доводиться повертатися до старих проблем. Ось і про ліфти вже стільки писано-переписано. Більше того, після затяжних словесних баталій в Ужгороді два роки тому прийняли навіть програму модернізації, капітального ремонту та заміни ліфтів на 2012—2014 роки.

    Але цю проблему, як мовиться, потрібно було вирішувати ще вчора, бо термін експлуатації багатьох ліфтів у багатоповерхівках Ужгорода вже давно закінчився. У 16-поверхівці, що на площі Б.Хмельницького, до прикладу, вже завершується її четвертий термін. А на вулиці Минайській в окремих будинках ліфти не працюють четвертий рік. Бо там ремонт уже не допоможе – потрібна їх заміна.

    За словами Сергія Сороки, директора комунального підприємства «Ужгородліфт», минулоріч було капітально відремонтовано 67 ліфтових систем, проте після таких робіт експлуатація ліфта продовжується лише якихось чотири роки. Тобто вже у 2015-му доведеться знову проводити повторні експертизи та ремонтні роботи тих самих ліфтів, що й торік. Недарма ж то кажуть – скупий платить двічі.

    А між тим, нині на обслуговуванні згаданого КП перебуває 300 ліфтів, 280 із них – у житлових будинках, решта – це відомчі ліфти. В Ужгороді також експлуатуються чотири так звані «карткові» ліфти, які працюють у місті вже понад рік.
    Те, що ситуація з ліфтами на Закарпатті непроста, підтверджує і начальник ДП «Закарпатський ЕТЦ» Віктор Пилип. За його даними, 314 ліфтів у наших містах уже відпрацювали нормативний період. Усього ж у області їх налічується 450: 325 — в Ужгороді, 121 — у Мукачеві та 4 у селищі Солотвино Тячівського району. Як запевняє В.Пилип, тільки за попередніми розрахунками на виконання програми, розробленої Ужгородською міськрадою, потрібно більше 3 мільйонів гривень. Але де їх узяти?

    Поки йде пошук відповіді на це непросте питання, в цілому в нашій області не працює 12 відсотків ліфтових систем. І хоча в інших регіонах України цей відсоток значно вищий, проте і кількість підйомних машин там у рази більша.

    Яна Мийсарош

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору