ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Іштван Гайдош та Іван Попеску підтримують віщання на мовах національних меншин

    24 квітня 2024 середа
    18 переглядів

    Народні депутати України Іштван Гайдош та Іван Попеску звернулися до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, а також до Державного комітету телебачення і радіомовлення

    з приводу зменшення обсягів віщання державних телерадіокомпаній мовами національних меншин. Народні обранці від Партії регіонів просять зберегти існуючий обсяг передач, а також штат медійників, котрі їх готують.

    Іштван Гайдош та Іван Попеску нагадують, що багатонаціональне Закарпаття межує з чотирма країнами Євросоюзу, зокрема, історичними батьківщинами угорців, румун, словаків та поляків, що мешкають у нашому краї. На думку голови Демократичної спілки угорців України та президента Міжрегіонального об’єднання «Румунська спільнота України» заплановані заходи негативно вплинуть на реалізацію мовних та культурних прав нацменшин, тому вважають за потрібне зберегти існуючий обсяг віщання.

    Народні депутати звертають увагу на те, що на сьогодні і так небагато програм готується та транслюється на мовах нацменшин Закарпаття, тому недопустимим є скорочення їхнього обсягу та кадрів.

    Як повідомив стосовно звернень Іштван Гайдош, після попереднього узгодження планують внести дане питання на розгляд Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин для того, щоб звернутись до відповідних інституцій.

    Прес-служба народного депутата України
    І. Ф. Гайдоша

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости