ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатському пункті пропуску "Тиса" попередили спробу незаконного ввезення до України рушниці та набоїв

    16 квітня 2024 вівторок
    21 переглядів

    Днями у міжнародному пункті пропуску «Тиса» на українсько-угорському кордоні, інспектори Чопської митниці попередили спробу незаконного ввезення на територію України мисливської рушниці.

    Громадянин України, який керував мікроавтобусом марки “Мерседес”, повертався з Італії до України. Формою проходження митного контролю чоловік обрав «червоний коридор». У декларації він вказав, що переміщує тільки особисті речі. Однак, під час проведення митного огляду мікроавтобуса інспектори виявили італійську мисливську гвинтівку марки «LARTIGIANA» 1950 року випуску. Зброя подорожувала до України у полотняному мішку без належних дозвільних документів.

    Набої ж виявили інспектори митного поста «Лужанка» у кабіні вантажного автомобіля, яким керував громадянин Угорщини. При в’їзді в зону митного контролю водій та пасажири також обрали форму проходження митного контролю «червоний коридор». І також не вказали у митних деклараціях небезпечний вантаж. 6 набоїв іноземного виробництва митники знайшли під час проведення митного огляду транспортного засобу в ніші підлокітника.

    Згідно законодавства України будь-яка зброя, боєприпаси, вибухові речовини підлягають обов’язковому декларуванню і можуть переміщуватися через державний кордон України тільки за наявності відповідних дозвільних документів. І оскільки зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України, інспектори Чопської митниці склали відповідні протоколи, а зброю та набої вилучили.

    Прес-служба Чопської митниці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору