ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Секретний антитерористичний центр базується в центрі Парижа

    28 марта 2024 четверг
    20 переглядів

    У самому серці Парижа переховується центр, оточений максимальною секретністю, має кодову назву Base Aliance (База альянсу), і, як повідомила вчора Washington Post, є управлінням з проведення нелегальних операцій, координованих Сполученими Штатами і Францією після 11 вересня. Те, що відносини між Вашингтоном і Парижем загострилися через інтервенцію до Іраку, було вже досить давно відомо. Але те, що розвідслужби обох країн, ЦРУ і Dgse, не дивлячись на це, підтримували «найкращі відносини в світі», як заявив газеті колишній заступник директора ЦРУ Джон Маклоглін, стало відомо лише вчора.

    Політичний аспект – один з найделікатніших, деталі операцій не розголошуються і мають гриф «цілком таємно». Washington Post проте, реконструює одну з акцій, яка, хоча і не має рис «силового захоплення», як викрадення міланського імаму, не дуже від неї відрізняється. Йдеться про справу Христіана Ганчарські, німецького громадянина, що звернувся в іслам, «доставленого ЦРУ» і Dgse на борту літака Air France, що прямував з Саудівської Аравії до Німеччини з посадкою в Парижі, і з тих пір що перебуває в ув’язненні у Франції «у зв’язку з підозрою в приналежності до терористичних організацій» . Згідно заявам двох розвідок, Ганчарські – один з небагатьох ватажків «Аль-Каїди», що залишився живим.

    За три роки Base Alliance створила оперативну мережу, агенти якої працюють в інших країнах-союзниках: у Великобританії, Німеччині, Канаді, Австралії. На відміну від центрів, де служби традиційно обмінюються інформацією, Base Alliance, за словами одного з урядовців ЦРУ, що побажало залишитися неназваним, залишається «єдиною в світі», де розробляються по-справжньому незаконні операції.

    Про які операції йдеться, Париж не хотів розповсюджуватися і надавати багато інформації. Газета розказує ще про один випадок, «добровільної співпраці» Франції в цільовому вбивстві терориста «Аль-Каїди» в пустелях Йемену 23 листопаду 2002 року. Цього дня Абу Алі аль-Хариті, розробника теракту проти американського ескадреного міноносця Cole, разом з шістьма іншими пасажирами автомобіля було ліквідовано за допомогою ракети, пущеної з безпілотного американського літака-розвідника, що злетів в Джібуті з відома Франції.

    Подібна позиція Франції пояснюється двома причинами: необхідність тримати під контролем підривні наміри власної ісламської меншини (8 млн громадян), найчисленнішої в Європі. Друга причина: усвідомлення того, що Франція – це мішень джихадистів. Група алжирських радикалів у 1994 році захопила літак і хотіла направити його на Ейфельову вежу. Аналогія з терактом в Нью-Йорку з вежами-близнятами очевидна.



    Форум

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору