ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Чергова сесія міськради з черговими проблемами...

    28 марта 2024 четверг
    57 переглядів

    Минулого четверга пройшла чергова 43-тя сесія Ужгородської міської ради четвертого скликання. На початку вшанували мовчанням горе депутата З.Жофчака, в якого померла дружина. Міський голова повідомив, що на сесії присутні депутати обласної ради, прокурор міста, представники міської міліції та ДПІ, а ще — журналісти. Останніх служниця міськради весь час намагалася виперти на балкон. Видно, меру хотілося, щоби за цим пташиним базаром мас-медіа спостерігали згори і менше травмували собі нерви. В.Погорєлов попросив внести в порядок денний питання про розміщення пам’ятки дерев’яного зодчества — церкви в одній із місцин обласного центру і розглянути депутатські звернення, що надійшли в останній момент. Далі все йшло за своїм звичним керунком . Начальник фінуправління М.Рябець переймався змінами до бюджету міста на 2005 рік, а також Положенням про справляння і перерахування до бюджету міста збору за припаркування автотранспорту на території Ужгорода.

    На окремому пленарному засіданні вирішили обговорити ряд звернень депутата С.Слободянюка про ремонт кількох будинків на вулиці Грушевського, що вже настільки занедбані, що перший Президент України перекидається від цього в могилі, як акробат. А коли конкретно, то йшлося про ремонт фантастично споганілих під’їздів по Грушевського, 31, 39, а також ремонт покрівлі в будинку № 29 по тій же вулиці. Дехто заскавучав, що, мовляв, Слободянюк такими “дріб’язковими запитами” робить собі імідж. Ну, пробачте, якщо вже відгуки на наболілі звернення виборців називати самопіаром — то горе-депутатів, які це називають так, треба гнати з депутатського корпусу поганою мітлою. Ганьба їм і загальне презирство трудящих!

    Ламали списи критики стосовно Пам’ятника незалежності, занедбаний натяк на початок будівництва якого міститься навпроти готелю “Ужгород” у сквері. Мер жадав, аби 180 тисяч гривень виділили з бюджету, бо спонсорів на таку історичну справу не знайшлося. Ніхто з багатих буратін-русинів не вийшов щодо цього з “глубокого сну”. Ніякого особливого задоволення така пропозиція не викликала і в міських депутатів , хоча обласна влада преспокійно жертвувала на цей монумент 700 тис. гривень. Бо пам’ятники тепер народу треба в першу чергу…“Вважаю, що пам’ятник Соборності має бути!” — декларував з-за владного стола і В.Погорєлов, але депутати дозволу на вилучення цієї суми з міського бюджету не дали. Бо за що, до прикладу, вводити в дію до грудня Боздоський міст? За що ремонтувати вулиці та будинки на того ж нещасного Грушевського?

    Начальник управління економіки О.Овсяніков говорив про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста на 2005 рік. Ряд питань зачепив своїм пристрасним словом начальник управління майнової політики міста В.Мартин — “про передачу в оперативне управління частини будівлі за адресою вул.Боженка,”, “про внесення змін до рішення 16-ї сесії міської ради 4-го скликання від 14.05.2003 №48 “Про плату за оренду комунального майна”, а також “про реорганізацію СРБУ “Закарпатліфтсервіс”. Про надання, відмову у наданні та приватизацію земельних ділянок доповідав завідувач відділом землекористування Т.Нілабович і завідувач відділом земельних ресурсів І.Барчан.

    Протягом сесії депутат Ю.Беляков неводнораз висловлював зауваження міському голові з приводу того, що він не вміє елементарно вести роботу сесії. Мер слухав і не заперечував.

    А ще пан Беляков наголосив, що час поремонтувати і “афганський” будинок, і дорогу до нього… Невже і це самопіар?



    Василь Танасійчук

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору