ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Верховинська коломийка відлунала у закарпатському Воловці

    17 квітня 2024 середа
    50 переглядів
    Воловець презентував закарпатцям свої пісенні надбання

    Гірський райцентр Закарпаття уже вшосте презентував закарпатцям та гостям краю свої пісенні надбання.

    У неділю у центрі верховинського Воловця відбувся традиційний фестиваль місцевих коломийок «Дзвінку перлини Верховини». Окрім автентичних співанок, гостям та відвідувачамфесту пропонували скуштувати традиційні наїдки та вина. Свої вироби на святі презентували й найкращі ремісники краю. Родзинкою свята став виступ нашого земляка народного артиста України Івана Поповича.

    Невеличкий Воловець зранку жив святом. Уздовж центральної вулиці Карпатської розкинулися намети зі стравами, напоями та наїдками з кожного села Воловеччини. Посередині облаштували велику сцену, з якої коломийками односельчан вітав навіть селищний голова. У натовпі відвідувачів можна було почути словацьку, польську та навіть французьку мови. Туристи з цікавістю розглядали колоритних карпатських музик та фотографувалися у вишиванках.

    Місцеві працівники культури підготували концертну програму, пройняту дзвінкими коломийками та народними мотивами. Радували своїм співом також і учні шкіл району. Підтримати воловецькі коломийки приїхав і співочий «отаман Карпат» Іван Попович.

    — Нинішній фестиваль проводиться у Воловці вже вшосте, — розповідає нашому кореспонденту голова Воловецької РДА Василь Ковбаско. — З кожним роком він стрімко набирає обертів. Кожна сільська Рада нашого району має самодіяльний колектив, всі вони з задоволенням приїздять на фестиваль. Відтак з року в рік бюджет свята зростає. Т

    ому нині особливо хочеться подякувати за фінансову підтримку фестивалю депутату Закарпатської обласної ради, голові Федерації футболу Закарпаття Михайлові Ланю. Він радо відгукнувся на нашу пропозицію і сказав, що намагатиметься робити все можливе задля збереження давніх закарпатських традицій, серед яких коломийка займає неабияке місце. Сьогодні до нас приїхало дуже багато туристів з центральних та східних областей України, котрі чули про наш край, знають про Верховину, але не уявляють наскільки тут гарно та чим саме славиться наша земля. Словом, фестиваль коломийки — це чудова нагода показати наш регіон з найкращого боку.

    Павло БІЛЕЦЬКИЙ, Воловець-Ужгород

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору