ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські "афганці": Безробіття — один із наших негараздів...

    29 марта 2024 пятница
    71 переглядів

    Звернутись до Вас, бойові побратими, мене спонукав нещасний випадок із воїном-„«афганцем» із Іршавщини Юрієм Довбаком, кавалером ордена бойової „«Червоної зірки».Маючи на утриманні трьох неповнолітніх дітей, недобудований будинок і працюючи в колгоспі за „«копійки», повірте, утримувати сім’ю неможливо. Вихід один — заробітки за кордоном. Та вже через тиждень Юрій повертався із заробітків із переломом шийного позвонка і паралізованою лівою частиною тіла. У військовому шпиталі м.Мукачево запросили за операцію таку суму, що ви не повірите, крім того, ще по 35 грн. за кожну добу. Нова влада скасувала пільги на лікування у військовому шпиталі…...

    Та світ не без добрих людей. Відомий нейрохірург нашого краю Володимир Іванович Смоланка погодився безкоштовно провести хірургічне втручання. Майже тиждень ішла підготовка до операції. Було зібрано необхідні штучні замінники із дорогоцінних сплавів. Бог милував, — оперція пройшла успішно. Через кілька днів Юрій зможе пересуватись самостійно. Але втіхи мало, тому що в Іршавській районній спілці ветеранів війни в Афганістані стане на одного інваліда більше.

    Професора-нейрохірурга В.І.Смоланку Закарпатською територіальною організацією УСВА (голова — С.Слободянюк) представлено до нагороди медаллю “За громадянську мужність”. Юрію Довбаку надана матеріальна допомога.

    Велике спасибі всім, хто у важку хвилину був поряд із Юрієм, особливо медпрацівникам нейрохірургічного відділення обласної лікарні.



    І.Митровцій, голова Іршавської районної спілки ветеранів війни в Афганістані

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость