ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ющенко готується «стимулювати» вчителів

    25 апреля 2024 четверг
    54 переглядів

    Днями Президент України Віктор Ющенко повинен підписати указ, яким будуть передбачені “соціальні, моральні, матеріальні стимули для вчителів». Про це повідомив міністр науки і освіти Станіслав Ніколаєнко.За його словами, даний документ передбачатиме збільшення зарплати вчителям, передає «УНІАН».

    Кажучи про розвиток освіти і науки, Ніколаєнко заявив, що «сьогодні вкрай необхідно по-новому подивитися на проблеми, які нагромадилися в освітній галузі України».

    Він також зазначив, що «без цього неможливо подолати негативні процеси, які нагромадилися в моральній сфері і українській економіці». Міністр закликав зробити все, щоб вчитель став основною становлячою і головною продуктивною силою розвитку українського суспільства. Ніколаєнко повідомив на зустрічі з педагогами області, що урядом ставиться завдання реалізувати протягом найближчого року ст. 57 Закону “Про освіту” . Він також вважає за необхідне поклопотатися про молодого вчителя. В цілому, за словами міністра, освіта і наука для українського уряду є пріоритетними напрямками діяльності.

    Кажучи про вчительський авторитет, міністр зазначив, що «Україна повинна знати імена не тільки кращих боксерів і футболістів, але й імена кращих вчителів».

    Ніколаєнко повідомив також на зустрічі, що уряд планує найближчим часом «збільшити державне замовлення на педагогічні спеціальності, а також попрацювати над якістю знань». За його словами, урядом розглядаються варіанти підняття студентам на 20% стипендії, підвищення зарплати директорам шкіл.



    Форум

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости