ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді обговорять ключові проблеми нового Закону про місцеві вибори

    20 апреля 2024 суббота
    54 переглядів

    7 червня в Ужгороді громадські організації, Лабораторія законодавчих ініціатив та Інститут Політичної Освіти за підтримки Проекту “Сприяння організації виборів в Україні” проводять в Ужгороді круглий стіл “Ключові проблеми нового Закону про місцеві вибори”.Для обговорення пропонуються такі основні питання як формування та організація роботи виборчих комісій на місцевих виборах 2006 року; особливості проведення виборчої кампанії (формування виборчих списків, реєстрація кандидатів, ведення передвиборчої агітації); оскарження порушень виборчого законодавства про місцеві вибори та юридична відповідальність суб’єктів виборчого процесу.

    Прискорений розгляд та прийняття Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних міських голів” негативно вплинув на зміст низки його положень. У зв’язку із цим виникла необхідність у всебічному аналізі законодавства про місцеві вибори та практики його застосування, винайденні оптимальних механізмів його удосконалення.

    Цей захід започаткує серію круглих столів, які відбудуться у різних регіонах України з метою обговорення найбільш актуальних проблем законодавства, що регламентує порядок проведення місцевих виборів. За наслідками дискусії організаторами будуть розроблені пропозиції щодо внесення змін до Закону про місцеві вибори, які у вересні цього року стануть предметом обговорення під час підсумкового круглого столу у м. Києві. Остаточні рекомендації будуть спрямовані на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Найбільш ґрунтовні тези виступів учасників заходу будуть включені до журналу “Часопис ПАРЛАМЕНТ”.

    В обговоренні запрошені взяти участь народні депутати України, депутати місцевих рад, експерти з виборчих питань, представники політичних партій та громадських організацій, журналісти.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору