ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Соціал-демократи «примирилися» з регіоналами

    28 марта 2024 четверг
    54 переглядів

    Вчора в Ужгороді відбувся пропущений матч 18-го туру чемпіонату України з футболу в вищій лізі між ОСК “Закарпаття” та донецьким “Шахтарем”. Відразу ж зауважимо, що те, що нині ужгородська команда займає в чемпіонаті 14-ий рядок, а “Шахтар” перший, аж ніяк не вплинуло на перебіг подій на полі. Нав-паки, “Закарпаття” дало справжній бій лідеру чемпіонату України.

    Склади команд:

    «Шахтар»: 1.Плетікоса, 14.Стойкан, 2.Беркеуан, 18.Левандовськи, 21.Лалатович, 4.Тимощук, 9.Матузалем, 6.Дуляй (Срна, 73), 10.Вукіч (Жадсон, 53), 11.Воробей, 29.Маріка (Брандау, 51).

    «Закарпаття»: 12.Луценко, 2.Ільницький, 7.Гурка, 9.Слюсар, 13.Шевцов, 14.Ярош (Сапуга, 54), 19.Кобін, 20.Лозинський, 25.Савінов, 27.Голайдо, 29.Нодь (Смірнов, 76).



    Ужгородці вийшли на матч налаштованими по-бойовому, оскільки втрачати очок їм не можна, так як дуже близько зона вильоту в першу лігу. Сама гра видалася напруженою і моменти забити були як в однієї, так і в іншої команди. Причому «Закарпаття», незважаючи на статус аутсайдера, не відсиджувалося в обороні, а при будь-якій нагоді намагалося створити небезпеку біля воріт «Шахтаря». Господарі завдавали ударів по володіннях Плетікоси і з далеку, і з середньої відстані. «Шахтар» же в першій половині гри видавався якимось млявим. Не було високих швидкостей та й комбінаційна гра команда застрявала на флангах і не доходила до штрафного суперника.

    Вже на другій хвилині гри Плетікосі довелося вийти далеко від воріт, щоб перервати небезпечну атаку закарпатців. На 15-ій хвилині удар здалеку Кобіна ледве не залетів під поперечину воріт «Шахтаря». Такої ж небезпечної відповіді «Шахтаря» довелося чекати до 35-ї хвилини, коли бив Вукіч, але воротар перевів на кутовий. За чотири хвилини до завершення першого тайму міг відкрити рахунок Матузалем, але його удару з метрів 11-ти не вистачило точності і м`яч пройшовся поруч за штангою.

    У другому таймі «Шахтар» забігав енергійніше, але не продуктивніше. В останні хвилини зустрічі двічі міг подарувати своїй команді три очки Брандау, який вийшов на заміну. Спочатку удар бразильця головою у куту парирував Луценко, а в наступному епізоді Брандау з кількох метрів бив і м`яч від землі по немислимій траєкторії оминув ворота «Закарпаття». У хвилини, що залишилися до закінчення гри, донеччани атакували, але забити так і не змогли. Після фінального свистка футболісти «Шахтаря» побігли апелювати до судді і вимагати ще часу пограти...

    Нічия в Ужгороді перервала рекордну забивну гостьову серію донеччан, які забивали в 14 матчах підряд. Саме ж “Закарпаття” продовжує свою рекордну домашню серію. Останній раз команда Віктора Ряшква поступилася на своєму полі 24 жовтня минулого року. Після цього 7 матчів підряд “Закарпаття” в Ужгороді не програвало.

    На післяматчевій прес-конференції головний тренер ОСК «Закарпаття» Віктор Ряшко сказав, що його команда грала в захисний футбол. В основному вона оборонялася, однак відповідала рідкими контратаками й розслабитися захисникам «Шахтаря» не давала. Головний тренер ужгородської команди вважає, що нічийний результат закономірний, тому що всі футболісти господарів повністю віддалися грі, і, безумовно, результатом він задоволений. Єдине, чого він побоюється, це того, що його футболістам важко буде відновитися після такого важкого матчу.

    Головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу сказав журналістам наступне : «Игра была очень сложная для нас, мы это и предвидели. Одна команда играет, чтобы выиграть чемпионат, другая чтобы спастись. Та команда, которая борется за то, чтобы остаться в высшей лиге, борется больше за это право, нежели та, которая хочет выиграть чемпионат, у нее больше самопожертвование. С этой стороны можно поздравить футболистов «Закарпатья», они добились того, что хотели. Это очко, возможно, поможет им остаться в высшей лиге...

    Есть претензии и к судейству, которое я не понимаю. Арбитр такие вещи позволял на поле... Мы, конечно, потеряли два очка, но это вовсе не уменьшает достоинства местной команды, потому что они были хорошо организованы, с их стороны хорошо была организована персональная опека игроков. Ну, и желание достичь необходимого результата тоже сыграло немалую роль. Поэтому, в этом им я высказываю свои комплименты».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору