ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські поштові фургони за рік «намотають» 2,7 млн. км

    28 березня 2024 четвер
    29 переглядів

    Зустріч із журналістами в прес-центрі «Закарпатської Правди» директор Закарпатської філії «Укрпошти» Микола Ростов розпочав із того, що поділився приємною звісткою: нещодавно поштамт перейшов на автономний обігрів, і йшли до відкриття власної котельні цілих 3 роки.


    А потім Микола Васильович перейшов власне до роботи підконтрольної йому структури. Її масштаби характеризують, наприклад, такі цифри: протягом 2011-го заплановано перевезти 2,5 млн. поштових карток (рекомендованих, з оголошеною цінністю і звичайних). Правда, обсяги письмової кореспонденції щороку падають на 3 – 5% – даються взнаки можливості Інтернету.
    Має закарпатська пошта й свої особливості: вхідної кореспонденції у нас набагато більше, ніж вихідної (відповідно 15 і 2 тисячі штук щодня). Посилок отримуємо 1000 в день, а відправляємо – всього 150. Ще одна відмінність – у Чопі міститься одне з 4-х українських відділень міжнародного поштового обміну. Щодня туди прибуває ціла фура товарів поштою, яку потім сортують на 8 областей.
    Правда, така традиційна ділянка роботи пошти, як видача різноманітних соціальних допомог, дещо звузилася: нині багато хто надає перевагу банківським карткам. Не зраджують поштарів хіба гірські райони. Пенсіонери й інваліди теж переважно воліють отримувати гроші через листонош.
    Цікаво, що загальний пробіг закарпатських поштових фургонів цьогоріч – 2,7 млн. км. Їх «намотують» 90 автомобілів, проїжджаючи по 7,7 тис. км в день. Пошта має по області 370 стаціонарних об’єкти й 1 пересувний.
    Журналістів особливо цікавило, як ведеться передплата газет і журналів. Що стосується зарубіжних видань, то тут наша область на 6 місці в Україні (у 2-му півріччі їх передплатили на 50 % більше, ніж у першому). Загальноукраїнської періодики намірилися виписати 305 тисяч примірників, і за 10 днів, що залишилися до кампанії, сподівається Микола Ростов, план виконають. Щодо обласних видань – при плані 108 уже є 117 тисяч екземплярів (Цікава деталь: останнім часом дуже популярними стали різні газети-поради). З районками ситуація теж непогана. У підсумку на І півріччя 2012-го, скоріш за все, буде передплачено понад півмільйона примірників.
    У 2011-му, який добігає кінця, поштовики краю хочуть перевиконати намічені доходи на 10%. Зараз це особливо важливо, бо тендерні процедури, зізнається Микола Ростов, значно ускладнили їм життя і позбавили 1,5 млн. грн. потенційних надходжень. У підсумку виходять на нульову рентабельність: скільки заробили, стільки витратили. Враховуючи, що у системі Закарпатської філії «Укрпошти» працює 2332 працівники (як-не-як, 370 відділень), левова частка коштів іде на заробітну плату (вона, до речі, не така й висока – в середньому 1444 грн.).
    Перед новорічно-різдвяними святами, звісно, журналісти поцікавилися, коли треба надсилати вітальні адреси щоб вони дійшли вчасно. Виявляється, якщо йдеться про листівки до інших областей, то варто їх відправляти вже, адже навантаження на поштовиків, і не тільки наших, суттєво зросте. А в межах Закарпаття проблем із доставкою не буде. Отже, пишіть, а пошта свою роботу виконає.



    Прес-центр «Закарпатської Правди»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору