ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Мукачеві відкриють Центр для шукачів притулку

    23 апреля 2024 вторник
    58 переглядів

    26 квітня в закарпатському місті Мукачево відкриється Центр з процедури визначення статусу біженця для новоприбулих в Україну шукачів притулку.Будівництво Центру спільно фінансували Європейська Комісія (ЄК) за програмою TACIS „Зміцнення системи притулку в Україні”, Уряд Італійської Республіки та Управління Верховного комісара з питань біженців (УВКБ ООН). На додаток, УВКБ ООН та ЄК закупили меблі, автомобілі та офісне обладнання для зміцнення спроможності Управління міграційної служби Закарпатської області.

    Головна мета Центру полягає у сприянні проведенню процедури визначення статусу біженця як для міграційних органів України, так і для людей, які сподіваються отримати притулок на її території. Щорічно близько 1200-1400 осіб звертаються за статусом біженця в Україні, і близько однієї третини від загальної кількості таких заяв подається на Закарпатті.

    Під час визначення статусу біженця у новому Центрі службовцям регіональної міграційної служби допомагатимуть юристи неурядової організації – партнера УВКБ ООН на Закарпатті – Фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища „Регіон Карпат” (NEEKA).

    Іншим важливим завданням Центру є надання допомоги шукачам притулку в Україні протягом процедури визначення статусу біженця. Соціальні працівники Фонду NEEKA надаватимуть безкоштовну соціальну та матеріальну допомогу в Центрі для найбільш вразливих груп людей, що звертаються по притулок, таких як багатодітні жінки, неповнолітні діти без супроводу дорослих та літні люди.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору