ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Торік у стані алкогольного сп’яніння злочини вчинили 38 неповнолітніх

    29 березня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Нерідко протиправні дії вчиняються неповнолітніми саме під впливом алкоголю

    Враховуючи, що нерідко протиправні дії вчиняються неповнолітніми саме під впливом алкогольного сп’яніння, органами прокуратури області проведені перевірки в органах внутрішніх справ УМВС України в Закарпатській області з питань вжиття останніми заходів щодо попередження шкідливих звичок серед молоді.

    За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Наталії КУЗАН, у ході прокурорських перевірок встановлено, що робота з цих питань в області є недостатньою, а вжиті заходи малоефективними. Зокрема, за 2010 рік у стані сп’яніння злочини вчинили 38 неповнолітніх, що на 65% більше ніж у 2009 році. До того ж, до лікувальних установ у стані „алкогольного сп’яніння” потрапили 55 дітей.
    Працівниками міліції торік із складених 47 протоколів за розпиття неповнолітніми алкогольних напоїв в громадських місцях чи появу в громадському місці в нетверезому стані (ст.178 КУпАП), на розгляд до суду не скеровані 10.
    Не впливає на реальний стан захисту прав неповнолітніх і відсутність в області систематичної роботи щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за реалізацію неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Так, у минулому році працівниками міліції складено 129 протоколів за ознаками ч. 2 ст. 156 КУпАП (порушення порядку переробки, зберігання, транспортування або знищення конфіскованого спирту та алкогольних напоїв).
    Разом з тим, прокурорські перевірки показали, що третина осіб, через безвідповідальне ставлення окремих працівників до виконання своїх службових обов’язків, до відповідальності не притягались. Такі порушення встановлені прокурорами по Перечинському, Тячівському, Свалявському, Хустському районах.
    Крім того, відповідно до вимог Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” за продаж неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів окрім притягнення до адміністративної відповідальності передбачається застосування до суб’єктів господарювання фінансових санкцій у сумі 6 800 грн., які спрямовуються до бюджету. Однак, через нехтування вимогами зазначеного законодавства посадовими особами органів внутрішніх справ із 126 матеріалів про адміністративні правопорушення за ознаками ч.2 ст.156 КУпАП до контролюючого органу для застосування фінансових санкцій направлено лише 11, із яких лише до 1 суб’єкта застосовані санкції та якого позбавлено ліцензії.
    Як наслідок, суб’єкти господарювання, винні у порушенні законодавства, уникли сплати штрафів, а відповідні суми штрафів не надійшли до держбюджету.
    За наслідками перевірок на усунення виявлених порушень органами прокуратури області вже внесено 10 документів прокурорського реагування та поставлено питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 10 працівників міліції.
    Прес-слжуба прокуратри області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору