ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Забудови біля магазину "Ювілейний" в Ужгороді не буде! (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    58 переглядів
    Влада Ужгорода виконує свої обіцянки і протидіє забудові прибудинкових територій

    Міська влада виконує свої обіцянки і протидіє забудові прибудинкових територій, скверів і дитячих майданчиків. Так, за рішенням Ужгородського виконкому сьогодні, 25 лютого, паркан перед будинками 51-55 на Проспекті Свободи демонтували, і вже днями зелену зону очистять від чагарників і сміття.

    Ужгородська муніципальна поліція демонтувала паркан, що огороджував зелену зону, де хотіли звести розважальний заклад.

    Як розповів начальник Ужгородської муніципальної поліції Борис Борисов, враховуючи колективне звернення мешканців мікрорайону, сесія Ужгородської міської ради скасувала рішення виконкому від 2007-го року, яке передбачало реконструкцію кафе з розширенням, а фактично – дозволяло будівництво торгово-розважального закладу на місці скверику, під вікнами 5-поверхівок. Відтак Ужгородський виконком прийняв рішення демонтувати паркан, який огороджував місце, котре мали забудовувати.

    "Не можна дозволяти бездумно забудовувати сквери і дитячі майданчики – ось принципова позиція міського голови Віктора Погорєлова і депутатів, які його підтримують. Ми маємо зберегти зелені зони для ужгородців. Відповідно депутати одноголосно підтримали рішення мера і відмінили рішення попередньої влади забудовувати цей сквер. Зараз ми бачимо вже наступний за цим рішенням крок – демонтаж паркану тут, на місці, про яке багато ужгородців чули і забудова якого недоречна", - зазначив секретар Ужгородської міськради Віктор Щадей.
    секретар Ужгородської міськради Віктор Щадей
    Першу зустріч із ужгородцями в якості кандидата на посаду Ужгородського міського голови нинішній мер Віктор Погорєлов провів саме там, на Проспекті Свободи, і обіцяв мешканцям будинків скасувати дозволи на будівництво комерційного закладу під їх вікнами. Нині ця обіцянка виконується – сквер повертають ужгородцям.

    Тим часом триває з'ясування правомірності дозволів на забудови інших зелених зон і дитячих майданчиків. Чимало рішень попередньої міської влади приймалися, не враховуючи інтереси людей, - акцентує Віктор Щадей. Позиція теперішнього керівництва міста така: думку ужгородців слід враховувати, ці території мають служити громаді, а не окремим підприємцям. Демонтаж на Проспекті можна вважати першим принциповим кроком в цій справі, адже міська влада переймається й іншими прикладами забудови місць, не призначених для зведення комерційних об'єктів, - повідомляють у прес-службі Ужгородської міської ради.

    GUD_5611.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору